Om oss

Om oss

Mälardalens Tekniska Gymnasium ligger centralt placerad i Södertälje alldeles intill Scanias huvudkontor, med närhet till pendeltåg och kommunikationer.
Det är en inspirerande miljö som andas teknik där erfarna och entusiastiska lärare håller i undervisningen. Vi jobbar med och för varandra i en miljö där alla är intresserade av teknik. Trovärdighet, respekt och engagemang är våra tre ledord som skapar en alldeles speciell skola.

Vår undervisning sker i en verklighetsnära miljö tack vare kopplingen till Scania, AstraZeneca och Telge. Det innebär att du redan under gymnasieåren får praktisk yrkeserfarenhet och kunskap om hur det går till ute på en arbetsplats. Studietakten är högre än i en vanlig gymnasieskola. Det innebär att du satsar mer, men du får också mer tillbaka. I utbildningen ingår även en extra studiebonus från företagen på 1000 kronor per månad, betald sommarpraktik och sex månaders anställning efter gymnasiet om du får godkända betyg. 

När du sedan tar studenten har du en gedigen teknikutbildning med både yrkeskompetens och högskolebehörighet från industritekniska programmet och teknikprogrammet.

Våra ägare

Skolans mål är att utbilda ambitiösa, nyfikna och yrkesskickliga medarbetare

Vi vill att du ska vara med och utveckla våra grundarföretags processer och produkter så att de kan behålla den världsledande ställning de redan har. Två starka företag skapar en stabil och långsiktig verksamhet, vilket visar sig i de fördelar vi kan erbjuda dig.
scania logo

Scania är en världsledande leverantör av trans­portlösningar. Tillsammans med sina partners och kunder driver de omställningen till ett hållbart transportsystem. Scania grundades 1891 och är idag verksamt i fler än 100 länder och har cirka 52 000 medarbetare. Forskning och utveckling är koncen­trerad till Sverige, med filialer i Brasilien och Indien. Tillverkning sker i Europa, Latinamerika och Asien, med regionala produktionscentrum i Afrika, Asien och Eurasien. Scania är en del av Traton.

az logo
AstraZeneca är ett globalt, innovativt bioläke­medelsföretag med fokus på forskning, utveckling och marknadsföring av receptbelagda läkemedel. Koncernen finns i över 100 länder och har cirka 57 000 anställda.

Vår samarbetspartner Telge

Telge ska bidra till ett attraktivare Södertälje genom en enklare vardag med tjänster inom bostäder, lokaler, el, vatten, värme och stadsnät. Telgekoncernen har cirka 800 medarbetare och ägs av Södertälje kommun. Förutom ovan nämnda tjänster är Telge verksam inom hamn, inköp, science center och arbetsmarknadsinsatser för unga vuxna.